Tsjechische veranda

vakantiegevoel in de hangmat

natuurgebieden in Tsjechie

winter in Tsjechie

Praag, de hoofdstad van Tsjechie

wandelen in het reuzengebergte-voorland

bij kasteel Pecka

tsjechische stumdam uit een sprookje

Reuzengebergte in Tsjechie

Muvlava watervallen in het reuzengebergte

Vakantiehuis Tsjechië:
Huur huize Skimmo in het Reuzengebergte
Zomer & winter!

Huur een schitterend vakantiehuis in Tsjechië aan de rand van het Reuzengebergte. Voor warme zomers of een actieve wintersport. Gratis Wifi Internet aanwezig. Reserveren & beschikbaarheid 2017.

Tsjechië vakantiehuis

In Tsjechie, omringd door grote steden en toch achteraf ligt een klein dorpje genaamd Dolni Olesnice (oftewel "het dal van Olesnice"). Iets buiten het dorpje aan de rivier staat verscholen achter bomen een huis. Een uniek huis, niet te vergelijken met een standaard vakantiehuis in Tsjechie. Waarom? Dat leest u op vakantiehuis Tsjechie.
Lees de site op uw gemak door en reserveer een weekje rust, actie, spanning of cultuur in een schitterende omgeving.

(Gastenboek juli-2008)

Trutnov

Het huis staat in het dorpje Dolni Olesnice en ligt op slechts 900 kilometer van Utrecht in de gemeente Trutnov. Je rijdt voornamelijk over Duitse snelwegen. Kijk op route reuzengebergte voor een uitgebreide routebeschrijvingen. Het dorp ligt op zo'n 40 km van de oorsprong aan rivier de Elbe. Overigens heet de Elbe in Tsjechie "Labe". De dichtstbijzijnde grote steden zijn Hostinné (4 km) Trutnov (12 km) en Dvur Kralové (14 km). Maar het dorpje voorziet zelf ook in de basisbehoeften dmv een winkeltje en een café.


(Gastenboek augustus-2007)

Zomervakantie

De zon en zomerliefhebbers treffen het in het  landklimaat van Tsjechië met zeer warme zomers.  Voor zowel de actieve als de passieve toerist is er genoeg te doen in de zomervakantie. Paardrijden, zwemmen, fietsen, vliegvissen, klimmen, wandelen. Maar ook paragliden, parachutespringen of een rondvlucht voor de wat avontuurlijker types. Op cultureel gebied is er veel te zien: pittoreske plaatsjes, kastelen, ruïnes. Kijk op Zomervakantie voor nog meer zomerse informatie.

(Gastenboek oktober-2005)

Wintersport Tsjechie

Tegenover warme zomers staan de strenge winters wat het Reuzengebergte (in het Tsjechisch 'Krkonoše' genoemd) een goede sneeuwzekerheid geeft voor wintersport van december tot maart. Binnen een straal van 35 km zijn alle grote skigebieden van Tsjechië te vinden. Splynderuv Mlyn, de grootste van Tsjechië met 40 km piste, ligt op 30 km rijden. Voor mensen die het bergrijden liever vermijden vertrekt er op 10 km afstand een skibus. Overigens worden de wegen van en naar de skigebieden goed schoongehouden. Op Wintersport tsjechie vind je meer informatie over de verschillende skigebieden in de buurt.

Of je nou van avontuur houdt, van rust of meer cultureel bent aangelegd: Tsjechië is een vakantieland bij uitstek. Het is dichtbij en toch waan je je in een ver land.
Voor nuttige informatie over Tsjechië: Tsjechie. Geloof je het wel en wil je het met eigen ogen zien reserveer dan vakantiehuis Skimmo!

Tot ziens in Tsjechië!